Šabac dobio pr(a)va parkirališta za bicikle!

Lepe vesti!

Čuvena „obrnuto U“ parkirališta, favorizovana od strane biciklista širom sveta, od sada se mogu videti i na šabačkim ulicama (preciznije: trotoarima).

Reč je o tipu parkirališta koji pruža veću bezbednost, lakše rukovanje i stabilniju potporu za bicikl u odnosu na standardna („češljevi“ i slična rešenja).

IMG_9353

Nova parkirališta su postavljena na 6 lokacija u centru grada, sa ukupno 36 parking mesta, a kako nezvanično saznajemo, ovo je tek početak – u planu je postavljanje još parkirališta u centralnoj zoni grada.

Jedna od glavnih prednosti ovog načina parkiranja je zagarantovana mogućnost vezivanja rama bicikla za cev parkirališta, što je u pogledu osiguranja bicikla od krađe – daleko bezbednije rešenje u poređenju sa vezivanjem samo točka za parkiralište.

IMG_9358Iskoristite sve pogodnosti – vežite ram bicikla za cev parkirališta!

IMG_9357Bicikl se može postaviti u položaj za parkiranje tako da stoji na svojoj nogari, dok postoji i mogućnost naslanjanja na cev parkirališta. U oba slučaja, postiže se maksimalna stabilnost.

IMG_9356Jedna „obrnuto U“ cev pruža mesto za dva bicikla – po jedan sa svake strane.

Parking mesta su međusobno udaljena 80 centimetara, što čini rukovanje veoma komotnim. Može se reći da su bicikli dobili prostor koji zaslužuju.

Po našem mišljenju, postavljanje ovakvih parkirališta doprinosi kvalitetnijem parkiranju na javnim površinama u centru, i stvara sliku o uređenijem gradu. Postojeći korisnici bicikala će to sigurno znati da cene, a da li se može govoriti o promovisanju bicikliranja od strane Grada (?) – prosudite sami.

Advertisements

9 mišljenja na „Šabac dobio pr(a)va parkirališta za bicikle!

  1. Видех данас паркиралиште испред општине, много је и лепо и практично. Пре, кад год сам тамо бајс паркирала патила сам се да га закључам за ону глупост која је пре стајала.

  2. Povratni ping: Utisci o rekonstruisanom trgu | Vozi Ulice

  3. Povratni ping: Crne tačke za šabačke bicikliste – čija je odgovornost? | Vozi Ulice

  4. Povratni ping: Crne tačke šabačkih ulica – čija je odgovornost? | Vozi Ulice

Šta ti misliš?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s