Plan za ulicu Miloša Pocerca

U prethodnom postu prezentovali smo vam ideju za izgradnju biciklističke staze u ulici Vojvode Janka Stojićevića. Ta ulica je deo vrlo dugačke i vrlo značajne saobraćajne linije koja se proteže od Pocerskog Pričinovića do pešačke zone u strogom centru Šapca. Na istoj liniji, u nastavku ulice Vojvode Janka, nalazi se ulica Miloša Pocerca, čiji kolovoz već godinama ima samo jednu kolovoznu traku. Ta traka je jedna od najširih u gradu, ima celih 5 metara, i odavno je od strane našeg udruženja viđena kao budući asimetrični kolovoz. Dodatna biciklistička traka u okviru tog kolovoza bi se odlično nadovezala na pomenutu bici stazu iz ulice Vojvode Janka. Ovom prilikom vam predstavljamo detaljan vizuelizovani plan za transformaciju ulice Miloša Pocerca.

cela odozgo

Krećemo od raskrsnice sa ulicom Kralja Milutina, na kojoj bi trebalo jasno obeležiti da je ulaz u ulicu Miloša Pocerca pristupačan za bicikliste, iz bar dva od moguća tri pravca.

ulaz odozgo

iz vjs

Sve pocerca-07

iz štefice

Skretanje levo iz ulice Kralja Milutina je možda problematično zbog postojanja dve saobraćajne trake kroz koje bi biciklista morao da se prestroji levo, tako da smo na temu ovog skretanja uzdržani.

početak trake

Produžavanje putanje relativno mirnom ulicom Miloša Pocerca je za biciklistu koji dolazi iz ulice Vojvode Janka odličan način za odvajanje od opasnog toka motornih vozila koja dolaze iz iste ulice, i nastavljaju put ka centru grada ulicom Vojvode Mišića, ili Pop Lukinom, prestrojavajući se do njih kroz vrlo gabaritnu i naročito nezgodnu ulicu Kralja Milutina. Na kolovozu ima sasvim dovoljno mesta za traku širine metar i po ili malo više. Ta komotna širina trake bi značila da biciklista u njoj može da se skloni na bezbedno rastojanje od kolovozne trake kojom se kreću i automobili.

Ulica Žike Popovića je takođe jednosmerna za automobile, i kao takva je relativno udobna za biciklisički saobraćaj. Zato bi i njoj dobro došla biciklistčka traka u smeru ka Živinarniku, ali o tome drugi put.

iz žike

Traka bi se završila pred platoom ispred Zorkinog solitera, odakle bi biciklista mogao lako da nastavi put dvosmernim kolovozom u Karađorđevoj ulici.

Advertisements

2 mišljenja na „Plan za ulicu Miloša Pocerca

  1. Povratni ping: Imamo plan: Biciklistička staza u ulici V.J. Stojićevića | Vozi Ulice

  2. Povratni ping: Crne tačke za šabačke bicikliste – čija je odgovornost? | Vozi Ulice

Šta ti misliš?

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s